Spørsmål og svar


Innmelding i YouGov Panelet

Hvordan melder jeg meg inn?

Du melder deg inn ved å fylle ut skjemaet til høyre. Du vil deretter få tilsendt en e-post for aktivering til den e-postadressen du har angitt. Klikk på lenken for å aktivere medlemskapet ditt.

Hvem kan delta i YouGov-panelet?

Alle personer som har fylt 15 år, er bosatt i Norge og kan lese og skrive norsk, kan melde seg inn i YouGov-panelet.

Er det noen tekniske krav for å delta i panelet?

For å kunne delta i panelet må du ha en fungerende e-postadresse og en datamaskin eller et nettbrett (f.eks. en iPad) med internettilgang. Undersøkelsene våre støtter alle velkjente nettlesere (Internet Explorer, FireFox, Safari, Google Chrome). Vi anbefaler selvfølgelig at du holder nettleseren oppdatert.

Kan jeg melde meg inn med flere kontoer?

Nei, det er kun tillatt å ha 1 konto/medlemsprofil per person. Det er heller ikke tillatt å opprette en fiktiv profil eller utgi seg for å være en annen person. Det kan også kun meldes inn én person per e-postadresse.

Jeg kan ikke finne e-posten for aktivering

Det kan gå opptil 24 timer før du mottar e-posten. Sjekk eventuelt om e-posten kan ha havnet i mappen for uønsket e-post. Hvis du fremdeles ikke har mottatt e-posten for aktivering, kan du kontakte panelets brukerstøtte her.

 

Medlemskap, konto og innlogging

Hvordan logger jeg inn på YouGov-kontoen min?

Du får tilgang til YouGov-kontoen ved å klikke på "Mitt YouGov" i toppmenyen. Deretter fyller du ut innloggingsdetaljene i innloggingsskjemaet.

Jeg har glemt passordet mitt

Hvis du har glemt passordet ditt, kan du nullstille det her. Her vil du bli bedt om å angi e-postadressen som du er registrert med. Deretter sender vi deg en e-post med en lenke hvor du kan nullstille passordet ditt.

Jeg ønsker å endre e-postadressen eller postadressen min

Du kan endre opplysningene dine under "Mitt YouGov" ved å klikke her (krever at du er innlogget).

Jeg vil gjerne melde inn en venn

Du kan melde inn en venn via "Henvisning", som du finner under "Mitt YouGov". For hvert nytt medlem som melder seg inn via henvisningen din og gjennomfører minst fem undersøkelser (i tillegg til den innledende profilundersøkelsen), får du 200 poeng på undersøkelseskontoen din. Du får ingen undersøkelsespoeng for nye medlemmer som ikke gjennomfører minst fem undersøkelser (i tillegg til den innledende profilundersøkelsen). Undersøkelsespoeng for henvisninger krediteres kontoen din når det nye medlemmet har gjennomført den femte undersøkelsen (i tillegg til den innledende profilundersøkelsen).

Kan jeg ta en pause i medlemskapet mitt?

Nei, det er dessverre ikke mulig å ta en pause i medlemskapet.

Skal jeg opplyse dere om at jeg drar på ferie?

På nåværende tidspunkt har vi ingen mulighet for å ekskludere deg fra invitasjoner til spørreundersøkelser mens du er på ferie, men vi jobber for å gjøre dette mulig i fremtiden. Per i dag kan du bare slette de invitasjonene du får fra oss når du er på ferie. Dette vil ikke påvirke din deltakelse i fremtidige undersøkelser.

Hva skjer hvis jeg flytter til et annet land?

Du må være bosatt i Norge for å være medlem i YouGovs norske panel. Hvis du flytter til et annet land, ber vi deg om å melde deg ut av panelet her.

Hva skjer hvis jeg er inaktiv i en lengre periode?

Deltakelse i YouGov-panelet er helt frivillig, og det er derfor opp til deg hvor ofte du deltar i undersøkelser. Hvis du har vært inaktiv (ikke gjennomført en undersøkelse) i over 12 måneder, vil du automatisk bli utmeldt av panelet. Deretter vil du ikke lenger ha tilgang til YouGov-kontoen, og poengene dine vil bli slettet.

 

Deltakelse i undersøkelser

Hvor ofte mottar jeg spørreundersøkelser?

Vi kan ikke love at du får tilsendt spørreundersøkelser med en bestemt hyppighet ettersom dette avhenger av den aktuelle arbeidsmengden, og fordi våre utvelgelsesmetoder gjør at utvelgelsen både er tilfeldig og representativ. YouGov velger aktivt ut deltakere til spørreundersøkelsene, noe som innebærer at det hver gang kun er en viss prosentandel av panelet som blir invitert til å delta. Dette gjør vi for å få et representativt utvalg av den befolkningen som skal undersøkes, og utvelgelsen er basert på et komplekst system hvor det tas hensyn til bestemte demografiske kvoter. Det er derfor et spørsmål om sannsynlighet hvor ofte du blir invitert. Blant personene som oppfyller de gitte kravene, velges de deltakende personene ut tilfeldig.

Hvorfor opplever jeg å bli utelukket fra undersøkelser?

I noen undersøkelser ønsker vi en bestemt målgruppe. Hvis det viser seg at du ikke passer inn i målgruppen, utelukkes du fra den aktuelle undersøkelsen. Når dette skjer, vil vi forsøke å finne en annen undersøkelse til deg. Hvis det ikke er mulig, blir du til slutt screenet ut, dvs. at prosessen avsluttes uten at du har fått noen undersøkelse. I noen perioder kan du oppleve å bli screenet ut oftere enn andre ganger. Det kommer an på hvor stor etterspørsel det er etter målgruppen du tilhører.

Hvorfor blir jeg ikke lenger invitert til spørreundersøkelser?

Dette kan skyldes at invitasjonene til spørreundersøkelsene havner i mappen for uønsket e-post. Det er viktig at du legger til "no_reply@yougov.no" og "info@yougov.no" i listen over godkjente adresser. Hvis du fremdeles ikke mottar spørreundersøkelser, kan du kontakte panelets brukerstøtte.

Kan andre personer besvare undersøkelser på mine vegne?

Nei, medlemskapet i panelet er personlig, og andre kan derfor ikke besvare undersøkelser på dine vegne.

Hvem mottar resultatene av undersøkelsene?

Hvem som leser undersøkelsesresultatene, avhenger av hvilken kunde det er som har bestilt undersøkelsen. Noen ganger blir en undersøkelse uttrykkelig bestilt med henblikk på offentliggjørelse. Dette er ofte tilfellet med mediekundene våre, og du vil i så fall kunne finne resultatene av spørreundersøkelsene i aviser og på TV. I andre tilfeller bruker kunden undersøkelsene internt, for eksempel som grunnlag for en beslutning som omhandler markedsføring eller politikk. I så fall blir undersøkelsen vanligvis ikke offentliggjort. Offentliggjorte resultater kan ses i våre arkiver over offentliggjorte resultater.

 

Poeng

Hvor kan jeg bruke poengene mine?

Som panelmedlem hos YouGov kan du bruke dine poeng til å kjøpe gavekort hos GoGift. Med SuperGavekortet kan du fritt velge blant alle gavekortene på GoGift.no – mer enn 100 butikkjeder og spennende opplevelser. Du kan velge mellom gavekort på 100 kr. (1500 poeng), 300 kr. (3000 poeng) og 500 kr. (4000 poeng). Når du bestiller et gavekort, vil du i løpet av 1–2 uker motta en e-post direkte fra GoGift som inneholder en kode som du skal bruke for å velge gavekort. Les mer her.

Kan poengene mine utløpe?

Nei, det er ingen utløpsdato på poengene du tjener i panelet. Du kan imidlertid bli utmeldt og miste poengene dine hvis du ikke har gjennomført en undersøkelse på over 12 måneder.

Er jeg skattepliktig for poengene jeg tjener i panelet?

Medlemmer i panelet er skattepliktige for poengene de de bruker til å løse for gavekort. YouGov er fritatt for opplysningsplikt, og det er derfor den enkelte paneldeltakers ansvar å opplyse skatteetaten om opptjente poeng.

 

Sikkerhet og vern av personopplysninger

Er det trygt å bli med i YouGov-panelet?

Ja! Bare i Skandinavia har vi 240 000 panelmedlemmer, og deres sikkerhet står øverst på vår prioriteringsliste. Derfor kan du være helt sikker på at vi beskytter og behandler dine personopplysninger på en måte som oppfyller kravene i EUs personvernforordning (General Data Protection Regulation, GDPR) og andre gjeldende lover for personvern. Du kan lese mer om de personopplysningene vi samler inn og benytter i vår Personvernerklæring og erklæringom informasjonskapsler. Vi følger også reglene til ESOMAR (www.esomar.org).

Risikerer jeg å få e-post jeg ikke har bedt om (spam) hvis jeg melder meg inn i YouGov-panelet?

Nei. Du vil aldri bli kontaktet av tredjeparter (verken på telefon, e-post eller i vanlig brev) som følge av ditt YouGov-medlemskap. Vi vet hvor irriterende spam kan være, og vi vet også at våre brukere stoler på at vi ikke lar noen tredjeparter kontakte dem fordi de har delt informasjon med oss. Du kan lese mer om de personopplysningene vi samler inn og bruker, bl.a. de tredjepartene som vi kan dele dem med, i vår Personvernerklæring og erklæring om informasjonskapsler.

Benytter YouGov informasjonskapsler ("cookies") på hjemmesiden?

Ja. Du kan lese om informasjonskapsler og liknende teknologier som vi bruker på våre nettsteder i vår Personvernerklæring og erklæring om informasjonskapsler (se avsnittet "Informasjonskapsler og liknende teknologier").

Hva bruker dere personopplysningene mine til?

Vi bruker personopplysningene dine til å gi deg den best mulige opplevelsen som medlem av YouGov, og til å gjennomføre nyttige undersøkelser for kundene våre. Vi forklarer i detalj hvilke personopplysninger vi samler inn om deg og hva vi bruker dem til, i vår Personvernerklæring og erklæring om informasjonskapsler.

Hvordan bruker dere personopplysningene mine og annen informasjon?

Vi vet hvor viktig det er å beskytte personopplysningene dine når vi er i besittelse av dem. Du kan lese om de forholdsreglene vi tar for å beskytte personopplysningene dine i vår Personvernerklæring og erklæring om informasjonskapsler (se avsnittet om "Hvordan vi lagrer og beskytter personopplysningene dine").

 

Utmelding

Jeg ønsker å melde meg ut

Du kan til enhver tid melde deg ut av panelet. Det gjør du ved å gå til utmeldingssiden (krever innlogging).

Kontakt oss

Meld deg inn